Reisgezellen

Pieter Klingels en Anita Palmaers

Pieter groeide op in Meeswijk, een klein dorp aan de Maaskant. Hij huwde met een meisje uit de streek, Anita Palmaers. Samen hebben ze 3 kinderen, Wim, Kaat, Marjan en 7 kleinkinderen. DSC_0247Pieter liep college in het Heilig Kruis te Maaseik, en studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen in Leuven (promotie 1975). Na een 38-jarige carrière in het bedrijfsleven, bij IBM, Raychem, Tyco en TE Connectity legde hij er in 2012 de riem af.DSC_0879 Vanaf dan kwam veel tijd vrij voor reizen naar verre bestemmingen. Samen met een aantal andere Vlaamse avonturiers reed hij o.m. in 2013 langs de oude Zijderoutes van Vlaanderen naar China. Andere hobby’s zijn lezen, muziek beluisteren, tennis, wandelen, fietsen en fotografie. 

Anita komt uit Dilsen. Net als Pieter liep ook zij college in Maaseik, bij de Zusters Ursulinen. Ze studeerde Verpleegkunde in Leuven en heeft een loopbaan achter de rug als docente Verpleegkunde. P1040572

Haar voornaamste hobby’s zijn de zeven kleinkinderen, maar verder ook wandelen en fietsen, film- concert- en theaterbezoek, etentjes met vriendinnen en reizen. Anita werkt nog als vrijwilligster in het WZC Sint-Bernardus in Bertem.